EU en VS bijna eens over privacy-bescherming

De Europese Unie en de Verenigde Staten sluiten waarschijnlijk nog dit jaar een akkoord over privacy-bescherming, met name op Internet. Ondertekening van een dergelijk akkoord had eigenlijk al in juni moeten gebeuren, maar werd uitgesteld toen beide partijen het niet eens werden.

De EU en de VS onderhandelen over een wereldwijde, wettelijke bescherming van persoonsgegevens.
De Amerikaanse onderminister van handel, David Aaron, meldt dat de EU vorige week met nieuwe voorstellen is gekomen die een overeenkomst veel dichterbij brengen. Aaron denkt dat de nieuwe EU-voorstellen kunnen leiden tot een echte doorbraak.
Het belangrijkste knelpunt zat in de bepaling wanneer Amerikaanse bedrijven zich moeten conformeren aan de Europese privacy-regels. Burgers moeten volgens die regels te allen tijde de mogelijkheid hebben hun persoonsgegevens die door bedrijven zijn verzameld te wijzigen of zelfs te wissen. De VS kennen dergelijke regels niet, maar Europa eist dat Amerikaanse bedrijven die via Internet zaken willen doen met Europese burgers, zich houden aan de EU-regels.
Europa heeft volgens Aaron nu voorgesteld meer plaats in te ruimen voor zelfregulering en meer uit te gaan van Amerikaanse juridische kaders. Dat voorstel viel bij de Amerikanen in goede aarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.