Compaq tergt Microsoft met steun voor NDS

Netwerkspecialist Novell gaat zijn NDS (Novell Directory Services) poorten naar Compaqs Tru64 Unix-systeem. Dit is een klap in het gezicht van Microsoft, dat met Active Directory NDS van de kaart probeert te vegen.

De samenwerking tussen Novell en Compaq bekoelt de relatie tussen laatstgenoemde en Microsoft, die traditioneel innige partners zijn, verder. Onlangs staakte Compaq zijn activiteiten voor de ontwikkeling van Windows NT op 32-bits Alpha-chips. Vorige week gooide Microsoft helemaal de handdoek in de Alpha-ring, door ook de ontwikkelingen voor het 64-bits Alpha-platform stop te zetten.
De samenwerking met Novell is een nieuwe barst in de ooit zo innige relatie tussen Compaq en Microsoft. Hoewel Compaq Microsofts Active Directory niet afzweert, verklaarde Enrico Pesatori, directeurenterprise solutions and services, dat NDS het strategische directory-product wordt voor Tru64, de Unix-variant van het voormalige Digital. NDS voor Tru64 moet in de eerste helft van volgend jaar op de markt verschijnen.
Active Directory is daarmee echter niet helemaal buiten beeld. "Wij verwachten dat intensieve Windows-gebruikers met Active Directory gaan werken. NDS is voor multiplatform-toepassingen", aldus Mary McDowell, directeur van Compaqs server-divisie. Zij voegt daaraan toe dat NDS, in tegenstelling tot zijn concurrent, een volwassen product is. NDS voor Tru64 Unix beheert verschillende diensten over een serie van besturingssystemen, inclusief Windows NT, Linux en Novells eigen Netware.
Volgens Novell topman Eric Schmidt krijgt NDS met de nieuwe 'poort' meer voet aan de grond in de bovenkant van de markt. Het is daarmee in staat zwaardere klussen af te handelen. Eerder dit jaar demonstreerde Novell al een NDS-installatie die één miljoen objecten beheerde over vijf Compaq-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable