LinuxOne gaat mee in beursgang-trend

LinuxOne wil met zijn gang naar de overspannen beurs voor Internet- en Linux-bedrijven bijna 25 miljoen dollar binnenhalen. De in maart begonnen Linux-distributeur heeft in september de eerste beta-versie van zijn software uitgebracht.

In diezelfde maand liet het bedrijf weten de beurs op te willen gaan. Nu is bekend dat LinuxOne drie miljoen aandelen wil uitgeven met een beginprijs van 8,25 dollar per stuk.
Die relatief hoge uitgangsprijs is gebaseerd op de positieve verwachtingen naar aanleiding van de spectaclulaire beursgangen die diverse Linux-bedrijven de laatste tijd hebben gemaakt. Firma's als Red Hat, VA Linux Systems, Cobalt Networks en Andover.net hebben een gecombineerde Wall Street-waarde van 27,5 miljard dollar. Ondertussen draaien deze ondernemingen allemaal met verlies.
LinuxOne bevindt zich eveneens in de rode cijfers, maar heeft bovendien nog geen omzet. Dit in tegenstelling tot de bovenstaande vier Linux-bedrijven. LinuxOne heeft namelijk nog geen product uit. Tot op heden heeft dit bedrijf 158.000 dollar verloren.
LinuxOne heeft echter grootse plannen. Het wil allereerst een nieuwe uitvoering (distributie) van het 'open source' besturingssysteem Linux maken. Vervolgens zal het ook software verkopen voor de migratie van Windows naar Linux, hulpmiddelen voor het lezen van Macintosh-diskettes en harde schijven met Linux voorgeïnstalleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable