Dertigste verjaardag van Internet gevierd

Op de universiteit van Californië te Los Angeles (Ucla) is gisteren de dertigste verjaardag gevierd van het Internet. Het was gisteren namelijk precies 30 jaar geleden dat in het laboratorium van professor Len Kleinrock de eerste primitieve pakket-geschakelde verbinding werd gelegd tussen een hostcomputer en een netwerk switch.

Deze switch, bekend als de Interface Message Processor, was een dag daarvoor op voorspraak van de federale overheid en het Advanced Research Projects Agency (Arpa) van het ministerie van Defensie bij het lab bezorgd. Twee dagen later konden de eerste berichten uitgewisseld worden, terwijl drie maanden later al vier onderzoeksinstituten op dit Arpanet waren aangesloten. Ucla heeft daarna lange tijd als het Arpanet Network Measurement Center gefungeerd. Arpanet ontwikkelde zich tot Internet en de vier knooppunten uit de begindagen zijn er inmiddels ruim 50 miljoen geworden.
Tijdens het congres dat gisteren op de universiteit werd gehouden verklaarde Kleinrock, die nog steeds professor in computerwetenschappen aan de Ucla is, in een opwindende tijd te leven: "Wij zijn eigenlijk pas net uit het stenen tijdperk van het Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable