Populariteit online-bankieren keldert

De groei in elektronisch bankieren heeft een flinke knauw gekregen. Het aantal Amerikaanse klanten nam de afgelopen twaalf maanden met slechts 2 procent toe tot 6,3 miljoen. Het jaar daarvoor bedroeg de toename nog 120 procent: van 2,8 naar 6,2 miljoen gebruikers.

Dit beweert het Amerikaanse Internet-onderzoeksbureau Cyber Dialogue na een onderzoek onder Internet-gebruikers. Hieruit blijkt dat de complexiteit van de online-dienstverlening en de slechte klantenservice gebruikers afschrikken. In het afgelopen jaar hebben maar liefst 3,1 miljoen rekeninghouders hun online-bankrekening laten afsluiten.
Tegenover deze teleurstellende cijfers staan positieve uitkomsten over het online-beleggen. Zo'n 85 procent van de gebruikers is enthousiast; het uitvalspercentage ligt slechts op 3 procent. Commissionairshuizen als Charles Schwab en E*Trade hebben dan ook veel geïnvesteerd in marketing en relatiebeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.