IBM levert gratis Power PC-ontwerp

IBM distribueert een gratis moederbordontwerp voor de Power PC-processor die het samen met Apple en Motorola heeft ontwikkeld. Op de Linuxworld-conferentie maakte IBM al bekend dat het slanke, taakgerichte Power PC-servers uitrust met Linux en die ook zal leveren aan andere systeemfabrikanten.

Motorola onthulde op Linuxworld ook server-'appliances' met het populaire 'open source'-besturingssysteem, maar rust die uit met Intel-processoren. Vorige week deden berichten de ronde dat Motorola zijn gewicht zou lenen aan Linux-op-Power-PC. Dit bleek echter niet het geval te zijn.
IBM wil de populariteit van Linux wel aangrijpen om het hardwareplatform meer in de markt te krijgen. Ingenieurs van het bedrijf onthulden op de Linuxworld-bijeenkomst dat het bedrijf andere systeemproducenten uitnodigt computers te maken op basis van het nu vrijgegeven Power PC-moederbordontwerp. Daarbij verkoopt IBM die moederborden aan de oem'ers.
Dit kan een hernieuwde concurrentie voor Apple inluiden. Dat bedrijf drukte vorig jaar onder leiding van de teruggekeerde mede-oprichter Steve Jobs de opkomende fabrikanten van Macintosh-klonen de kop in. Aanvankelijk wou Apple klonen toestaan. Analisten menen echter dat de felle loyaliteit van Mac-gebruikers de potentiële schade voor Apple zal beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.