Microsoft daagt hackers uit: kraak Win 2000

Microsoft heeft een test opgezet die de verbeterde beveiliging van zijn aanstaande besturingssysteem Windows 2000 moet aantonen. De softwareleverancier daagt mensen uit de beveiliging van een speciale site (http://www.windows2000test.com/) te kraken.

Die website draait op de nieuwste bèta-versie van het aanstaande Windows 2000 en Microsofts Internet Information Server. De computer bevindt zich niet achter eenfirewall. Het is dan ook niet geoorloofd de machine plat te krijgen door er grote aantallen IP-pakketten naar toe te sturen (een zogenoemde 'denial of service'-aanval).
Indien een dergelijke aanval toch plaatsvindt, zal Microsoft het verkeer naar de machine simpelweg filteren om de stroom pakketten te weren. Verdere uitleg en regels zijn op de site te vinden. Daar is ook een statusoverzicht te zien, dat tot op heden alleen 3 augustus vermeldt. Daar valt echter wel te lezen dat de server opnieuw gestart moest worden omdat het systeemlog vol was gelopen.
Inmiddels is al gebleken dat deze website niet goed toegankelijk is met de Navigator-browser van Netscape. Hetzelfde geldt trouwens voor de oudere Internet Explorer 3 van Microsoft zelf. Verder functioneren ook Javascript en het gastenboek niet naar behoren op deze Microsoft-site.
Beveiliging is al langere tijd een zwak punt van Microsoft. Afgelopen maandag bleek nog dat de Office 97-software van het bedrijf krakers mogelijkheden biedt in te breken op PC's. Deze 'ontwerpfout' is aanwezig in Office voor Windows 95, 98, NT en 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.