Solaris draait op Merced-emulator

Sun Microsystems heeft zijn besturingssysteem Solaris 7 al vertaald naar de toekomstige 64-bit Merced-processor van Intel. De Unix-variant van Sun draait al sinds november vorig jaar op een software-emulatie van die chip. Dit meldt Brian Croll, marketingdirecteur voor Solaris.

Het bedrijf heeft gewacht met de bekendmaking tot het commentaar en ondersteuning had verkregen van zijn belangrijkste oem-partners (original equipment manufacturers), NCR, Siemens, Fujitsu en Toshiba. Het besturingssysteem is negen maanden in ontwikkeling geweest en zal tegen het midden van dit jaar beschikbaar zijn voor een selecte groep software-ontwikkelaars en de Intel-systeem-partners van Sun.
Unix-leverancier Santa Cruz Operation (SCO) beweert dat Sun een jaar achterloopt op de ontwikkeling van het eigen Unixware. Dat besturingssysteem draait al sinds jaar en dag op 32-bit Intel-chips. SCO meldde eind 1997 al dat het klaar was voor de Merced. "Bovendien duidt de negen maanden ontwikkeling van Sun erop dat ze pas in april vorig jaar zijn begonnen", sneert SCO. "Wij hebben hoeven tenminste niet te doen alsof op 32-bit", reageert Sun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.