Novell investeert in vijf bedrijven

Novell investeert meer dan vijftien miljoen dollar in vijf Internet- en netwerksoftware-bedrijven, waaronder Linux-distributeur Red Hat. De leverancier van netwerksoftware stopt verder geld in Edgix, Food.com, Indus River en WR Hambrecht.

Enige tijd terug riep Novell een speciaal investeringsfonds in het leven, Internet Equity Fund genaamd. Deze instelling is inmiddels hernoemd tot Novell Ventures en heeft al twee investeringsrondes gedaan. Doel van dit fonds is het vergroten van de markt voor directory-software, en daarmee de verkoop bevorderen van de Novells Directory Services-software NDS en besturingssysteem Netware.
Van de vijf nieuwe begunstigden van de Ventures-groep ontwikkelen er twee producten die gebruik maken van NDS. Edgix biedt Internet-versnellingssoftware voor Internet-aanbieders en bedrijven. Indus verbetert vpn-technologie (virtual private network) waarmee gebruikers relatief goedkope grote netwerken (wan's) kunnen scheppen die via Internet functioneren. Indus ontving ook geld van MCI Worldcom.
In het geval van Red Hat, Hambrecht en Food.com doet Novell deze investeringen om NDS te optimaliseren voor hun producten en diensten. Red Hat verkoopt een versie van Linux gebundeld met applicaties. NDS moet daar deel van uitmaken, aldus Novell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.