Dienstverlening voor Linux krijgt vorm

De dienstverlening voor gebruikers van Linux begint vorm aan te nemen. Deze week breidt IBM zijn ondersteuning uit voor de Red Hat- en Caldera-distributies. Daarnaast richt Linux-serverfabrikant VA Systems zich meer op technische ondersteuning van zijn machines.

Ook IBM verleent zijn klantensteun alleen voor de eigen Netfinity-computers met Intel-processoren. Die systemen krijgen officiële gebruikscertificaten voor de grote Linux-distributies, beginnend met Red Hat en Caldera, binnenkort gevolgd door Suse, Turbolinux en Pacific Hitech. IBM zal die varianten van het besturingssysteem meeleveren bij zijn servers.
Gebruikers die een Netfinity aanschaffen, krijgen gratis ondersteuning voor de eerste negentig dagen dat zij de machine hebben. Na die beginperiode betaalt de klant voor hulp bij problemen, zowel voor hardware als software. Deze steun is wereldwijd verkrijgbaar en geldt ook voor reeds aangeschafte machines.
Verder werkt de computergigant samen met Linux-distributeur Yellow Dog om diens gelijknamige variant te vertalen naar IBM's RS/6000-servers met Power PC-processoren. Als eerste machines staan daarbij op het menu de RS/6000 43P Model 150, Model F50 en de aanstaande taakgerichte appliance-server met de codenaam Pizzazz.
Ondertussen wil fabrikant VA Linux Systems meer omzet verkrijgen uit ondersteuning van het 'open source' platform. De firma voorziet zijn servers van een ondersteuningsovereenkomst die een jaar geldig is - tijdens kantooruren, dat wel. VA biedt echter ook premium-ondersteuning voor meer mogelijkheden en diensten - voor een premium-prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.