Online-winkelen groeit snel in de VS

Consumenten in de Verenigde Staten besteden dit jaar ongeveer 37 miljard dollar aan online winkelen, zo blijkt uit een onderzoek van de Boston Consulting Group (BCG). Dat is meer dan het dubbele van de 14,9 miljard dollar in 1998. Dit ondanks de algemene bezorgdheid over privacy en beveiliging.

BCG onderzocht ruim driehonderd online winkeliers. Blijkens de resultaten vormen winkeliers die uitsluitend online verkopen niet het merendeel van de aanbieders via Internet; hun aandeel is slechts 38 procent. Winkeliers die ook via de traditionele winkel verkopen, hebben 62 procent van het online-marktaandeel in handen. De pure online-verkopers blijken vooral succesvol in nieuwe markten, zoals particuliere veilingen en financiële diensten.
Ondanks deze successen blijft het voor Internet-winkeliers moeilijk om 'kijkers' over te halen 'kopers' te worden, zo concluderen de onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.