Beloftes over Linux-steun blijken loos

Systeemleverancier blijken hun beloftes over het ondersteunen van Linux in Europa niet waar te maken. Zo geven IBM en Compaq nu toe dat zij ondersteuning voor gebruikers van het 'open source'-besturingssysteem pas in september zullen bieden. Dat moest oorspronkelijk afgelopen maand beginnen.

Compaq Services had verklaard dat het dienstverlening zou bieden aan klanten die Linux gebruiken - of dat willen - op de Alpha- en Proliant-servers van het bedrijf. Een woordvoerder verklaart nu echter: "Het is nog niet gebeurd. Het is nu onze bedoeling om dat aan het eind van september wel te gaan doen."
Ook IBM biedt in Europa momenteel geen ondersteuning voor het populaire freeware-platform, maar had daar in juni mee willen beginnen. Adam Jollans, Europees marketingmanager voor IBM-software op Linux, zegt dat het bedrijf klaar zal staan na de vakantieperiode. "Wij zullen ondersteuningsdiensten bieden vanaf september, wanneer iedereen weer terug is van het strand."
Hij geeft toe dat grote bedrijfsklanten veel vragen stellen over Linux, maar dat hun grootste zorg toch dienstverlening en ondersteuning zijn. Onderzoeksbureau IDC stelt dat de ondersteuning voor Linux in Europa achterloopt op de Verenigde Staten en bovendien voornamelijk is gericht op eindgebruikers. "Er is vooralsnog geen duidelijk aanbod van dienstverlening voor en ondersteuning van Linux", aldus analist Andrew Milroy van IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.