Microsoft koopt metadirectory-bedrijf

Microsoft heeft Zoomit, ontwikkelaar van metadirectory-software, overgenomen voor een onbekend bedrag. De koper zal de technologie van dat bedrijf opnemen in zijn Active Directory-dienst die in het aanstaande Windows 2000 zijn debuut maakt.

Hiermee wil Microsoft toekomstige gebruikers van Active Directory de mogelijkheid bieden identiteitsgegevens te beheren die zich in heterogene directories bevinden door het hele bedrijf. Identiteitsgegevens omvatten onder meer toegangsrechten, wachtwoorden en configuraties.
Daarnaast zal Microsoft het toekomstige Active Directory uitbreiden met ondersteuning voor diverse veelgebruikte applicaties en netwerkdiensten die identiteitsdata niet opslaan in directories. "Onze klanten vertellen ons dat veel van hun identiteitsinformatie gefragmenteerd is opgeslagen, door het hele bedrijf heen. Op de lange termijn is een meta-directory de ideale opslagplaats voor dergelijke gegevens, maar nu is dat nog niet het geval", zegt vice-president Jim Allchin.
Opvallend genoeg valt de aankondiging van deze komende verbeteringen samen met het nieuws dat Novell, die al jaren een eigen directory-dienst (NDS) levert, een samenwerking met IBM opzet. Die alliantie legt zich toe op heterogene directories en het beheer daarvan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.