Compaq wijzigt zijn serverstrategie

Compaq herziet zijn strategie voor servers op twee fronten. De computerleverancier wil de massamarkt bedienen met zowel Windows NT- als Linux-machines en mikt op specifieke deelmarkten met zijn eigen Unix-variant Tru64.

Deze wijziging houdt met name grote veranderingen in voor het Tru64-besturingssysteem en de sterk daaraan gelieerde Alpha-processor. Compaq zal met zijn Unix-systemen een klein aantal gespecialiseerde marktsectoren benaderen.
Tegelijkertijd verzwaart de computerleverancier de aanwezigheid van Linux op zijn Proliant-servers met Intel-processoren. Daarnaast wil het de verkoop van zijn Windows NT-machines handhaven.
"Wij doen nu wat in onze visie iedereen op termijn zal doen; het specialiseren van Unix voor een select aantal markten", verklaart Steve Kirschoff, vice-president strategische marketing bij de Enterprise en Services-groep van Compaq. "Wij zien dat er behoefte is aan een dergelijke specialisatie en we beginnen daar vroeg aan."
Tru64 zal ingezet worden voor vier geselecteerde toepassingen: zware technische berekeningen, telecommunicatie, bedrijfsintelligentie (gegevensanalyse) en speciale zware bedrijfsapplicaties, waaronder elektronische handel, web-hosting en bedrijfsautomatisering (erp). Kirschoff typeert deze herziene strategie als een geconcentreerde strategie die zeer winstgevende markten nastreeft. Hierbij steunt Compaq sterk op software-ontwikkelaars, aldus de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.