Compaq investeert fors in Tru64 Unix

Compaq gaat nog eens honderd miljoen dollar investeren in het Tru64 Unix besturingssysteem dat draait op Alpha Servers. De directie van het bedrijf informeerde de medewerkers via een interne email over dit plan.

Compaq wil door middel van strategische samenwerking op het gebied van software en marketing zijn positie op de Unix-markt en elektronisch zakendoen versterken.
De onderneming kwam vorig jaar in het bezit van het Tru64-platform en de Alpha Server door de overname van Digital Equipment. De directie van Compaq ziet grote mogelijkheden voor het Tru64 product een verwacht één van de leidende bedrijven in de Unix-markt ( business intelligence, Internet en communicatie, en business-applicaties) te kunnen worden. Compaq heeft nu nog een forse achterstand op zijn concurrenten in de Unix-markt, Sun Microsystems, Hewlett-Packard en IBM. De directie heeft zelfs toegegeven dat de verkoop achterblijven bij de verwachtingen.
Alpha-gebruikers beklaagden zich de afgelopen tijd herhaaldelijk, eerst bij Digital, later bij Compaq, over het gebrek aan ondersteuning bij de installatie en inrichting van het besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.