Microsoft brengt Linux-versie Frontpage

Microsoft heeft een versie van Frontpage uitgebracht voor Linux. De applicatie voor het maken van webpagina's is gratis te downloaden bij de softwareleverancier.

Deze opvallende stap heeft Microsoft in alle stilte uitgevoerd. De Linux-versie van Frontpage 4.0 is eind vorige maand op de ftp-site (ftp://ftp.microsoft.com/Products/frontpage/fp40.linux.tar.z) van het bedrijf geplaatst. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom Microsoft heeft besloten een van zijn applicaties te vertalen naar het populaire - en volgens velen Windows-bedreigende - 'open source' besturingssysteem.
De grote stilte waarmee de software is uitgebracht, maakt het niet waarschijnlijk dat Microsoft nu serieus begint met het ontwikkelen van Linux-applicaties. Sommige sympathisanten van dat gratis besturingssysteem verkondigen al enige tijd dat de beschikbaarheid van een Linux-versie van Office de doorbraak van dat platform bij de grote massa zou bespoedigen.
Critici refereren wel aan de vorig jaar uitgelekte Halloween-documenten van Microsoft. Daarin presenteerden enkele ingenieurs van het bedrijf een inschatting van het 'Linux-gevaar' vergezeld van mogelijke tegenmaatregelen. Eén van die adviezen is het uitbrengen van Microsoft-standaarden in de 'open source'-gemeenschap om de daardoor geproduceerde software geleidelijk aan banden te kunnen leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.