Windows 2000 schuift naar eind 1999

De waarschijnlijke lancering van Microsofts aanstaande besturingssysteem Windows 2000 verschuift van medio 1999 naar het eind van dit jaar. Dit blijkt uit het uitstel van de derde bèta-versie, die nu pas in de derde week van april uitkomt.

Microsoft-woordvoerders bevestigen deze lichte vertraging. Bèta 3 zou oorspronkelijk eind maart uitkomen. Analisten verwachten de uiteindelijke versie van Windows 2000, voorheen bekend als Windows NT 5.0, nu op z'n vroegst in het derde kwartaal van 1999. Hierdoor kan implementatie van dit besturingssysteem botsen met de arbeidskracht het werk dat bedrijven besteden aan het millennium-probleem en de toegewezen IT-budgetten.
Microsoft zelf erkent nu ook dat een lancering in de eerste helft van dit jaar niet haalbaar is. "De kwaliteit is op dit punt belangrijker dan een uitstel van een paar weken. Bovendien hebben wij nooit een concrete leveringsdatum genoemd", verdedigt Windows 2000-productmanager Alain Meeus van Microsoft Benelux het uitstel.
Het bedrijf zegt uiteindelijke versies van de Server- en Advanced Server-varianten in ieder geval voor eind 1999 op de markt te brengen. "Dat blijft absoluut onze overtuiging", verzekert Ed Muth, group-productmanager voor Windows NT Server in de Verenigde Staten. De zwaardere Datacenter Server-variant volgt zestig dagen daarna.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.