RSA in zee met Compaq, Intel en Verisign

RSA, leverancier van beveiligingssoftware, opende zijn jaarlijkse Data Security Conference met een reeks aankondigingen. Hieronder bevinden zich overeenkomsten met Compaq, Intel en Verisign en de lancering van een nieuwe reeks producten met de naam Keon.

Intel wil, zoals eerder gemeld, beveiligingsfunctionaliteit opnemen in de processor en creëert daarvoor hardware-verbeteringen aan RSA's encryptietechnologie. RSA mag als tegenprestatie die verbeteringen zelf weer gebruiken. Daarnaast zal Intel de B-Safe ontwikkelingssoftware van RSA bundelen met en leveren bij zijn eigen ontwikkelhulpmiddelen.
Verder heeft Compaq zijn licentie-overeenkomst met RSA uitgebreid om ook diens cryptografiehulpmiddelen voor de programmeertaal C te mogen gebruiken. Verder heeft de computerfabrikant client-bibliotheken voor crypto-J en PKI toegevoegd aan zijn beveiligingssoftware.
De nieuwe Keon-producten zijn de eerste vruchten van de fusie tussen RSA en Security Dynamics Inc. (SDI) die in 1996 plaatsvond. Deze software is bedoeld om concurrent Entrust de loef af te steken. Keon moet ontwikkelaars de mogelijkheid bieden op eenvoudige wijze encryptie toe te voegen aan hun eigen applicaties. De software is gebouwd rondom de Onsite Certificate Authority-server van Verisign en bestaat uit client-, server-, agent- en beheercomponenten.
Ondertussen loopt ook de DES-kraakwedstrijd die RSA organiseert om dat beveiligingsalgoritme te kraken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable