'Internet en Linux bedreigen Microsoft'

Verschillende ontwikkelingen op de markt bedreigen de positie van Microsoft. Een interventie van de overheid in deze competitieve markt is dan ook absoluut niet nodig.

Dit betoogde getuige Richard Schmalensee gisteren tijdens de rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft. De econoom wees op de nieuwe Apple computers, de overeenkomst tussen America Online en 3Com om de handcomputers van Internet-diensten te voorzien en de ontwikkeling van het besturingssysteem Linux. De advocaat van Microsoft benadrukte nogmaals de ontwikkeling van software die op Internet gebaseerd is en dus niet draait op Windows. Hiermee ontwikkelt Internet zich tot een platform naar keuze. Rechter Thomas Jackson toonde duidelijke interesse in deze ontwikkelingen. Met name toen de advocaat hem duidelijk maakte dat softwareleveranciers web-applicaties willen ontwikkelen.
Aanklager David Boies vindt dat Microsoft de aandacht wil afwenden van de dominante positie van Windows. Niet voor niets maakte hij duidelijk dat gebruikers om toegang te krijgen tot deze op Internet gebaseerde applicaties toch een browser en een besturingssysteem - meestal Windows - nodig hebben. Deze ontwikkeling kan Windows niet bedreigen als gebruikers nog steeds aangewezen zijn op dit systeem, betoogde Boies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.