Ballmer benadrukt telecom-belangen

Microsoft werkt samen met Sprint aan de ontwikkeling van gecombineerde gegevens- en spraakdiensten voor kleinere zakelijke gebruikers. Microsoft-president Steve Ballmer maakte dit in Atlanta bekend op de Supercomm-beurs.

Ballmer stelde daarbij dat de verschillen tussen softwaremakers en leveranciers van telecomdiensten steeds kleiner worden, en dat Microsoft zich meer en meer belang zal hebben bij telecom-activiteiten.
De bedrijven beginnen deze zomer al met de verkoop van servers en programmatuur die verschillende telefoondiensten, zoals mobiele telefonie, Internet, voicemail, semafonie en email aankunnen. Daarmee kunnen gebruikers voicemail, email en faxen in één 'postbus' ontvangen. De computers zullen tevens dienst kunnen doen voor de boekhouding. Bedoeling is dat deze systemen voor kleine bedrijven goedkoper uitvallen dan gescheiden spraak- en data-systemen. De nieuwe diensten worden gebaseerd op de Backoffice Small Business Server 4.5 van Microsoft.
De relatie met Sprint is onderdeel van Microsofts strategie om samen te werken met telecombedrijven. De softwaregigant wil onder meer Internet-diensten sneller op de markt te krijgen, om langs die weg de vraag naar computers en andere apparatuur met Microsoft-programmatuur te verhogen.
Verder gaf Ballmer toe dat Microsoft nog veel werk zal moeten verzetten om de betrouwbaarheid van NT te verbeteren. Telecombedrijven zijn er nog steeds niet happig op om NT voor hun netwerken te gebruiken, omdat het te onbetrouwbaar is voor hun soort toepassingen.
Microsoft heeft inmiddels belangen in de telecombedrijven Comcast, AT&T, NTL, Telewest, Wink, Rhythms, Skytel, Nextel en het Nederlandse UPC. "En we stoppen hier niet. Ons doel is niet om de wereld van de telecommunicatie te betreden met apparatuur of diensten, maar om relaties aan te gaan met bedrijven uit die disciplines met wie we een visie delen over wat er te gebeuren staat", aldus Ballmer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.