Visual J++ nu compatibel met Java

Microsoft bracht gisteren een Service Pack uit dat zijn ontwikkelsoftware Visual J++ compatibel maakt met Suns richtlijnen voor Java. Deze toevoeging aan Visual Studio 6.0 bevat een nieuwe Java Virtual Machine (Jvm) die de Java Native Interface (JNI) ondersteunt.

Verder zorgt het Service Pack ervoor dat het J++-onderdeel van het ontwikkelpakket automatisch begint in de platform-onafhankelijke Java-mode en niet, zoals voorheen, in de mode die Windows-specifieke extensies biedt. Bovendien krijgen ontwikkelaars een waarschuwing te zien dat hun applicatie alleen zal draaien op Windows wanneer zij die platform-specifieke extensies toch gebruiken.
"Wij komen nu geheel tegemoet aan het voorlopige gerechtelijke gebod", zegt Visual J++-productmanager Bill Dunlap van Microsoft. Districtsrechter Ronald Whyte, die de Java-aanklacht van Sun behandelt, gaf Microsoft in november negentig dagen de tijd om al zijn software met Java compatibel te laten zijn met de standaarden van Sun.
Het nieuwe Service Pack is verkrijgbaar in twee vormen: één met foutcorrecties en opwaarderingen voor de sleutelelementen van de software en één met ook 'debugging'-bibliotheken voor C++-ontwikkelaars.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.