Microsoft: Linux verkoopt beter dan Win98

SCHIEDAM- Uit een onderzoek van Microsoft onder Exchange-gebruikers zou blijken dat 20 procent van hen Linux overweegt als alternatief besturingssysteem. Microsoft presenteert dit gegeven als een belangrijke indicatie voor het niveau van de concurrentie die het thans ondervindt.

Andere uitkomsten van het onderzoek luiden: 52 procent blijft MS trouw, en 28 procent weet het nog niet. Het onderzoek is gehouden door het bedrijf zelf tijdens een Microsoft Exchange Forum.
Verder introduceerde Microsofts advocaat in de lopende antitrust-rechtszaak van de Amerikaanse overheid tegen Gates' bedrijf een intern email-bericht, een memo van een Microsoft-topmanager. Deze schrijft: 'Linux verslaat Windows'. Hoewel rechter Penfield Jackson het bericht wel heeft toegelaten als bewijsstuk, neemt niemand het erg serieus. Tijdens de zitting gaf het aanleiding tot de nodige hilariteit.
Duidelijk is dat Microsoft momenteel alles aangrijpt om met gegevens - hoe twijfelachtig ook - te komen die aantonen dat het met zijn monopoliepositie wel meevalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.