Ballmer: Geen Linux-versie van Office 2000

Microsoft claimt dat het al vijftien miljoen licenties voor Office 2000 verkocht heeft voor dit pakket in de winkels lag. Bedrijven namen de nieuwe Office-versie van te voren af. Na veel vertraging ligt het nieuwe pakket deze week in de Verenigde Staten in de winkel.

President Steve Ballmer benadrukte tijdens de formele presentatie van Office 2000 in San Francisco de vele Internet-mogelijkheden ervan. Een voorbeeld is het gebruik van Html als formaat voor documenten. Nieuw is ook de opname van Frontpage. In deze applicatie zijn mogelijkheden opgenomen voor directe verbindingen met Internet. Hierdoor kunnen gebruikers zonder eigen webserver bijvoorbeeld direct publiceren op Internet-pagina's. Verder is Microsoft overeenkomsten aangegaan met diverse Internet-aanbieders (isp's). Deze zullen nieuwe technologie uit Office 2000 overnemen, waarmee de mogelijkheden van de programmatuur beschikbaar komen op de Internet-pagina's die deze de isp's huisvesten. Overeenkomsten met andere isp's zouden binnenkort volgen.
Nieuw in Office 2000 zijn ook de programma's Photodraw, Publisher en een aantal applicaties voor kleinere bedrijven. Ballmer stelt overigens nadrukkelijk dat er geen Linux-versie van Office 2000 zal komen.
Microsoft verkocht tot dusver in totaal ongeveer honderd miljoen Office-licenties, waarvan de helft, voor Office 97, gedurende het afgelopen jaar. Ballmer rekent voor dit jaar op een relatief gematigde verkoop vanwege de naderende millennium-wisseling. Die vertraging zal volgens hem begin volgend jaar ruimschoots worden goedgemaakt. Het uitstel van de introductie van Office 2000 zou Microsoft nu al vierhonderd miljoen dollar hebben gekost. Office 2000 Premium kost in de VS 399 dollar als opwaardering en 799 dollar als nieuwe aanschaf. Andere versies (Professional, Small Business, Standard en Developer) kennen andere prijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.