Microsoft rondt server 'Babylon' af

Softwarebedrijf Microsoft heeft een initiatief om een server te bouwen die kan opereren tussen diverse platformen zo goed als afgerond. Deze server, met de codenaam Babylon, integreert Windows-gegevens en -toepassingen met andere omgevingen, zoals MVS, AS/400 en Unix.

De Microsoft Enterprise Interop Server, zoals het product voluit heet, moet minimaal negentig dagen uitkomen na de lancering van het besturingssysteem Windows 2000. Dit meldde Chris Olson, manager bij de afdeling Enterprise Interoperability, die werkt aan Babylon op de TechEd 99. De bèta-versie moet deze herfst uitkomen.
Microsoft zet voor Babylon zijn SNA-server (Systems Network Architecture) in als een soort intermediair in netwerk-activiteiten. Daarnaast zorgt het voor de koppeling van nieuwe gegevens en integratie van applicaties. Babylon maakt onderdeel uit van de komende opwaardering van Backoffice. Deze moet in het tweede kwartaal van 2000 uitkomen.
Op de TechEd 99 was een demonstratie te zien van nieuwe mogelijkheden van het product, waaronder de naadloze integratie van Windows DNA toepassingen met toepassingen die draaien op een mainframe, AS/400, Unix of andere platformen.
Babylon draait op Windows NT 4.0 en het toekomstige Windows 2000. De server werkt met allerlei standaarden, waaronder Msmq-MQ berichtentechnologie en COM voor transactieverwerking. Verder werkt het product met toepassingen van Sybase, IBM en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.