Intel schakelt serienummer uit

Intel zal het ingebedde identificatienummer in zijn aanstaande Pentium III-processoren standaard uitschakelen. fabrikanten en gebruikers kunnen het digitale serienummer echter weer aanzetten. De leverancier geeft met deze stap terug enigszins toe aan de druk van privacy-groepen.

Het Electronic Privacy Information Center en technologie-lobbyist Junkbusters zetten hun aangekondigde boycot van Intel-producten echter door. Zij vrezen dat simpelweg uitschakelen van het processor-identificatiesignaal niet afdoende is. Software-ontwikkelaars en bedrijven die aan elektronische commercie doen, zouden gebruik van het nummer kunnen afdwingen.
Intels nieuwe Pentium III-chips, codenaam Katmai, komen later dit kwartaal uit, Ze bevatten elk een uniek ingebed nummer dat toegankelijk is voor applicaties, zoals een browser bij bezoek aan een website. Het processorsignaal identificeert het systeem en daarmee de gebruiker.
"Dit stelt bedrijven en overheden in staat informatie over consumenten te verzamelen voor marketing-doeleinden of 'Big Brother'-praktijken", stelt directeur David Banisar van het Electronic Privacy Information Center. Zijn organisatie heeft aanstaande donderdag een overleg met de processorproducent. Junkbusters zal daarbij ook aanwezig zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable