Ingrijpende facelift moet Windows CE redden

Microsoft overweegt een geheel andere benadering van de hand- en palmcomputermarkt, zo bleek tijdens een conferentie van de ontwikkelafdeling Windows CE. Het bedrijf blijkt zijn belangrijkste partners reeds in het laatste kwartaal vorig jaar te hebben ingelicht over dit project, met de codenaam Rapier.

Project Rapier heeft tot doel Windows CE gemakkelijker in het gebruik te maken.
Microsofts probleem is dat andere besturingssystemen, zoals PalmOS, aantrekkelijker zijn voor de gebruiker. In 1998 werd PalmOS tweemaal zoveel verkocht als WinCE en groeide de omzet van de eerste met 84 procent. Gebruikers ervaren WinCE als te ingewikkeld, terwijl PalmOS wordt geroemd om zijn eenvoud. Eén van de hoofdproblemen is dat WinCE niet compatibel is met andere Windows-toepassingen.
Het heeft er volgens waarnemers alle schijn van dat Microsoft op de gebieden waarvoor WinCE bedoeld is gaat verliezen. Terwijl het bedrijf intern nog tot overeenstemming moet komen over het ontwerp van WinCE voor mobiele telefoons, heeft de Symbian-alliantie (Nokia, Ericsson en Motorola) gekozen voor het Epoc-besturingssysteem van Psion. Dat kan daarmee uitgroeien tot de wereldstandaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.