IBM breidt zijn Linux-aanbod fors uit

IBM wijzigt zijn Unix-variant AIX zodat die applicaties kan draaien die gemaakt zijn voor Linux. Hiermee volgt de computergigant het voorbeeld van Sun Microsystems, die onlangs hetzelfde deed voor diens besturingssysteem Solaris. Verder lanceert IBM een reeks applicaties voor Linux.

Het aangepaste AIX komt eind dit jaar op de markt, aldus IBM. "Ze doen dit voor het geval dat een Linux-ontwikkelaar met een 'killer-applicatie' op de proppen komt", zegt analist Bill Peterson van onderzoeksbureau IDC. Robert LeBlanc, vice-president softwarestrategie bij IBM, zegt echter dat het hier gaat om het integreren van applicaties.
Het bedrijf heeft dan ook een overeenkomst gesloten met Linux-distributeur Pacific Hitech voor het bundelen van diens Turbolinux met de DB2 Universal Database van IBM. De twee kersverse partners zullen voortaan ook samenwerken aan de verdere ontwikkeling van IBM's middleware. De koppeling van Linux aan DB2 kan het 'open source'-besturingssysteem veel krediet geven. Gegevensbewerking is volgens analisten nog steeds de voornaamste toepassing van servers.
Daarnaast begint IBM aan de levering van nieuwe Java-ontwikkelhulpmiddelen voor Linux. De vertaalde versie van Visual Age for Java wordt volgende maand onthuld op de Java One-ontwikkelaarsconferentie die 14 juni begint in San Francisco. Het bedrijf evalueert nu zijn hele productportfolio om het eventueel te vertalen voor Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.