IBM toont clustersoftware voor NT-servers

IBM onthult vandaag op Microsofts TechEd 99-bijeenkomst in Dallas (zie http://www.microsoft.com/events/teched/) zijn clusteringsoftware voor Windows NT-servers.

Deze programmatuur, met de codenaam Cornhusker, komt eind deze zomer uit en ondersteunt dan clusters bestaande uit acht servers met vier processoren elk.
Eind dit jaar volgt er een verbeterde versie die zestien machines met elkaar verbindt en daarbij zorgt voor data- en applicatie-overdracht bij crashes en andere prestatieproblemen. Tegen die tijd brengt IBM ook de zware SP-switch van zijn RS/6000 Unix-systemen op de markt voor zijn Netfinity NT-servers.
Het bedrijf wil het dan ook mogelijk maken dat geclusterde Netfinity- en RS/6000-machines bronnen (zoals data en rekenkracht) met elkaar delen via de SP-switch. De onderliggende technologie van Cornhusker is afkomstig van IBM's Hacmp-clusteringomgeving en de Phoenix-clusteringdiensten die het bedrijf later dit jaar uitbrengt voor zijn RS/6000-platform.
IBM zegt dat Cornhusker gebruik maakt van Microsofts clusteringsoftware Wolfpack en de api's (application program interfaces) van zowel Windows NT 4 Enterprise en de Data Center-uitvoering van het aanstaande Windows 2000. Leverancier IBM verwacht dat andere softwarebedrijven met producten, gebaseerd op Wolfpack api's, zullen komen voor het balanceren van de processorbelasting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.