Novell komt met Linux-NDS en koopt Netoria

Softwareleverancier Novell neemt Netoria, ontwikkelaar van NDS-programmatuur (Novell Directory Services), over. Het hiermee gemoeide bedrag is niet bekendgemaakt. Verder komt Novell eind dit jaar met een versie van zijn NDS voor het populaire 'open source'-besturingssysteem Linux.

De overname van Netoria valt onder de strategie om meer applicaties op de markt te krijgen voor Novells NDS. Het opgekochte bedrijf, met acht werknemers, ontwikkelt applicaties die specifiek bedoeld zijn voor NDS. Het biedt momenteel vier producten: Sflock (biedt speciale beveiligingsmogelijkheden voor Win NT-computers), Sfsend (voor het versturen van berichten vanuit Netware's beheerprogramma), Sflogin (vereenvoudigt aanmelden bij meerdere applicaties) en Schemax (daarmee kunnen beheerders ongebruikelijke bestandstypes invoeren bij NDS). "Deze overname geeft ons enkele top-NDS-ontwikkelaars en waardevolle technologie", aldus een Novell-woordvoerder. Netoria is overigens één van de jonge bedrijven die financiering hebben ontvangen uit het investeringsfonds voor nieuwe technologie dat Novell enige tijd terug in het leven riep.
Verder brengt Novell rond juli een nieuw product uit, Synchronity genaamd. Deze software is ontwikkeld door Netvision, dat al een programma onder dezelfde naam biedt. Het pakket gebruikt NDS als hoofd-directory en synchroniseert gegevens uit andere directories, zoals systeemgegevens van besturingssystemen (Win NT en Netware) en berichten van groupwarepakketten (Microsoft Exchange en Lotus Domino).
Synchronity is echter, gezien de beperkte schaalbaarheid, niet bedoeld als meta-directory, zegt analist Jamie Lewis van onderzoeksbureau The Burton Group. Overigens komt Netvision later dit jaar met modules die het product koppelen aan Microsofts Active Directory, dat verschijnt in het aanstaande Windows 2000. Het bedrijf werkt ook aan ondersteuning voor andere directories, waaronder Suns Unix-variant Solaris, de berichtentechnologie Ldap (lightweight directory acces protocol) en Peoplesofts erp-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.