Microsoft slaat Java-brug naar Windows 2000

Microsoft brengt een hulpmiddel uit waarmee ontwikkelaars interoperabiliteitstechnologieën voor Java kunnen gebruiken. De leverancier zegt dat dit beter gebruik van het aanstaande Windows 2000 mogelijk maakt.

De Developer Tools Interoperability Kit is gratis te downloaden en maakt het mogelijk Java-samenwerkingstechnologieën van Microsoft toe te voegen aan compilers en JVM's (Java virtual machine) die niet van de softwareleverancier zelf zijn. Het pakket bevat niet alleen specificaties voor het implementeren van die technologieën, maar ook testcode "om te zorgen voor het hoogste niveau van compatibiliteit", aldus woordvoerders van Microsoft.
Het is echter de vraag of deze nieuwe software inderdaad voor interoperabiliteit zorgt. "Dat is in ieder geval niet de term die ik zou gebruiken om dit pakket te omschrijven", zegt directeur Hohn Rymer van de Amerikaanse marktonderzoeksfirma Upstream Consulting. "Microsoft wil simpelweg dat Java-programmeurs Windows 2000 gebruiken als ontwikkelplatform en dus biedt het technologieën om dat mogelijk te maken." Kritiek is dat er nog steeds een platformspecifieke band is, naar Windows dus.
Deze technologieën omvatten onder meer de J/Direct api (application program interface), Java/COM (common object model) en Delegates. Die hulpmiddelen waren al beschikbaar voor ontwikkelaars die Microsofts' eigen Java-compiler en JVM gebruiken, maar zijn nu ook toe te voegen aan andere compilers en JVM's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.