Solaris kan Linux-applicaties draaien

Sun Microsystems voorziet zijn Unix-variant Solaris van software waarmee het besturingssysteem nu ook applicaties voor Linux kan draaien. Het bedrijf houdt echter vol dat Solaris en het populaire freeware-besturingssysteem geen concurrenten van elkaar zijn.

Solaris dankt de mogelijkheid om ongewijzigde Linux-programma's te draaien aan het 'open source' Linux-compatibiliteitsinitiatief Ixrun. Sun werkt hieraan mee en gebruikt Ixrun nu voor de Intel-versie van zijn besturingssysteem. Deze software is gratis te downloaden van de website van de computerleverancier.
Verder wil Sun dit jaar nog gratis ontwikkelhulpmiddelen ter beschikking stellen, zodat programmeurs hun broncode op eenvoudige wijze compatibel kunnen maken voor zowel Intel-Solaris als Linux. Volgende maand komen eerst de ontwikkeltools voor de Sparc-versie van Solaris uit.
Steve Ginzburg, 'beheerder' van de Ixrun-broncode, noemt Suns bijdragen "onschatbaar" en meent dat de medewerking van de computerfabrikant Ixrun meer onder de aandacht zal brengen. "Dat leidt ertoe dat Ixrun voor meer mensen toegankelijk wordt", aldus Ginzburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.