Nieuwe Linux-kernel verschijnt

Linux-schepper Linus Torvalds heeft gisteren de nieuwe versie 2.2.0 van het freeware-besturingssysteem vrijgegeven op Internet. Deze langverwachte opwaardering biedt volgens kenners een stabieler platform dat een hogere schaalbaarheid haalt, beter omgaat met meerdere processoren (smp) en ondersteuning biedt voor nieuwe hardware.

Analist Rob Enderle van onderzoeksbureau Giga Information Group is positief over de nieuwe versie. "De verbeteringen betreffen een specifiek aantal punten die Linux er tot op heden van weerhielden rechtstreeks te concurreren met commerciële Unix-varianten."
President Ransom Love van Linux-distributeur Caldera bejubelt het verbeterde 'open source' besturingssysteem. "Dit is fantastische technologie die sneller volwassen wordt dan alles wat we eerder gezien hebben. De verbeterde ondersteuning voor smp (symmetric multi-processor) en hardware-drivers maakt van Linux een nog beter alternatief serverplatfrom." Caldera neemt kernel 2.2.0 echter pas in het tweede kwartaal op in zijn kant-en-klare Linux-pakket. "Wij moeten er wel voor zorgen dat het werkt met onze eerdere distributies."
De nieuwe kernel is overigens geen complete oplossing voor de schaalbaarheidsgrenzen van het freeware besturingssysteem. "Deze nieuwe versie pakt de nijpendste problemen aan. Linux is nu al efficiënter op één processor dan welk besturingssysteem dan ook. Nu gaat dat ook gebeuren voor multiprocessor-servers", aldus Love.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.