Compaq schetst plannen voor Linux

Compaq kwalificeert niet alleen de aanstaande DS-20 Alpha-computer voor het 'open source' besturingssysteem Linux, maar ook andere computers, waaronder machines met Intel-processoren. Deze staan echter later op de agenda dan de eigen Alpha-systemen.

"Dat we Linux kwalificeren houdt overigens niet in dat we die software ook leveren en ondersteunen", aldus Peter van Leest, business manager Open VMS en Unix voor Alpha-systemen bij Compaq. "Het installeren van Linux laten we over aan onze partners of de uiteindelijke klant, maar we hebben wel een aantal Linux-distributies geëvalueerd en goedgekeurd." In eerste instantie gaat het om de distributie-versie 5.1 van leverancier Red Hat. Binnenkort volgen Linux-pakketten van Caldera en Suse.
"Daarnaast bekijken we nu de 2.2.0-kernel van Linux voor de Red Hat-distributie. Die nieuwe kernel bevat namelijk veel verbeteringen voor multi-processorservers", aldus Van Leest. De computerfabrikant wil binnen ongeveer een maand Linux kwalificeren voor zijn bestaande Alpha Server 800, die uit te rusten is met twee processoren. Opvallend is dat Compaq de DS-20, die het acht februari lanceert, geheel zonder besturingssysteem levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.