Hardwaregiganten steunen Linux

De grote, gevestigde computerbedrijven Hewlett-Packard (HP), IBM, Compaq en Silicon Graphics (SGI) leveren en ondersteunen Linux voor een aantal van hun Intel-servers. Dit brengt het 'open source' besturingssysteem weer een stap dichter naar geloofwaardigheid bij het bedrijfsleven.

HP rust één van zijn Netserver-computers, normaal voorzien van Windows NT, uit met Linux en ondersteunt dat systeem middels een overeenkomst met Linux-distributeur Red Hat. Deze Netserver Lpr-computer is vanaf begin februari verkrijgbaar. De software wordt geïnstalleerd door wederverkopers van HP of - voor 350 dollar extra - door de computerfabrikant zelf.
Compaq heeft het open platform gecertificeerd voor zijn DS20 Alpha-server, die volgende week uitkomen. Ook koestert het plannen voor Linux op zijn computers met Intel-processoren. IBM onderhandelt met Red Hat over ondersteuning en is druk bezig met het evalueren van Linux voor zijn servers. Verder probeert SGI het besturingssysteem te laten draaien op zijn grafische werkstations.
Eerder melddeComputable al dat ook PC-leverancier Dell Linux levert op sommige van zijn servers. Dit gebeurt dan wel op specifiek verzoek van de klant, die voor deze extra service ongeveer 250 dollar moet bijbetalen. Ondertussen houdt computerfabrikant Gateway de Linux-boot nog even af. "Als er veel vraag is naar Linux-computers, dan zullen we beginnen aan het leveren van dergelijke systemen. Op dit moment is dat nog niet het geval", meldt woordvoerster Kathy Anderson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable