Tru64 nieuwe naam voor Digital Unix

Compaq zal volgende week zijn besturingssysteem Digital Unix hernoemen naar Tru64 Unix. Tegelijk met deze naamswijziging introduceert de Digital-moederonderneming de licht verbeterde versie 4.0f van deze Unix-variant die draait op de eigen Alpha-processoren.

Versie 4.0f bevat onder meer ondersteuning voor de nieuwste 21264-Alpha, Trucluster versie 1.6, Ldap (lightweight directory access protocol) en Wbem (web-based enterprise management).
Ergens in 2000 volgt versie 5.0 die 28 gigabyte opslag en tienduizenden gebruikers aankan per systeem. Daarnaast krijgt dat besturingssysteem de mogelijkheid bronnen dynamisch te herverdelen zodat het in partities verdeeld kan worden die reageren op de wisselende rekenbelasting.
Een toekomstige versie van Tru64Unix moet ook draaien op de 64-bit Merced-processor van Intel, die naar het zich laat aanzien in de tweede helft van 2000 op de markt verschijnt. Compaq verzekert dat dit besturingssysteem rond dezelfde tijd uitkomt als de chip.
Het is nog niet bekend wat de mate van integratie wordt tussen Compaqs Bravo Unix-project en het Monterey-initiatief van IBM, SCO en ex-Bravo-partner Sequent. Deze beide toekomstige besturingssystemen moeten draaien op 64-bit Intel-processoren. Bravo is gebaseerd op het nu hernoemde Digital Unix, terwijl Monterey een fusie van IBM's AIX, SCO's Unixware en Sequents Dynix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.