VS-richtlijnen voor handel met Europa

De Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft een set richtlijnen opgesteld die inzicht geven in de Europese privacywetten. Dit moet ondersteuning bieden aan bedrijven die handel drijven met Europa en daarbij vaak stuiten op problemen door verschil in wetgeving. De Europese Unie heeft strengere regels voor privacybescherming dan de Verenigde Staten.

Volgens Europese wetten is het bijvoorbeeld illegaal om gegevens over EU-ingezetenen uit te voeren naar landen die niet dezelfde normen voor privacybescherming hanteren. De Verenigde Staten behoren tot deze categorie landen, omdat zij een soepeler beleid hebben inzake privacybescherming.
Maandag heeft de EU documenten gepubliceerd die duidelijk maken hoe de Amerikaanse industrie moet omgaan met Europese wetten.
De VS en EU zijn overeengekomen dat, als Amerikaanse bedrijven zich houden aan de richtlijnen, de 'safe harbor guidelines', die de Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft opgesteld, zij geen problemen hoeven te verwachten in het handelsverkeer met Europa. De Europese Commissie houdt wel het recht te allen tijde informatiestromen van Europese landen naar de VS te blokkeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable