Icann verlengt inschrijfperiode een week

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) heeft de deadline voor het inschrijven als domeinnaambeheerder met een week verlengd. Bedrijven die willen concurreren met de huidige, door de overheid benoemde, monopolist Network Solutions (NSI) hebben tot acht april de tijd om zich aan te melden.

Het gaat hier overigens nog om een testperiode. Potentiële domeinnaambeheerders hadden bij de Icann geklaagd over het gebrek aan informatie over de benodigde technische details voor de inschrijving. "NSI en het Amerikaanse ministerie van Handel werken er hard aan om de nog bestaande problemen op te lossen", verklaart de Icann.
Volgens deze organisatie heeft NSI al enkele nijpende vragen over de inschrijvingsprocedure beantwoord. Het ministerie van Handel is belast met de taak de markt voor het beheer van Internet-domeinnamen te openen voor concurrentie. Die overheidstak wees in 1993 NSI aan als de enige registreerder van .com-, .net- en .org-domeinnamen. Deze zijn goed voor 75 procent van alle domeinnaamaanmeldingen.
Bedrijven die zich reeds hebben aangemeld als domeinnaambeheerder hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, aldus de Icann. Het staat deze organisaties wel vrij dat toch te doen indien zij toevoegingen hebben aan de reeds ingediende informatie. De Icann kiest op basis van de aanmeldingen binnen een maand vijf bedrijven die met NSI zullen concurreren in de testfase. Deze zomer moet de domeinnaammarkt geheel geopend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable