Novell stort zich op web-gebruikers

Novell lanceert vandaag Digital Me: software die Web-surfers helpt hun privacy te beschermen. Het programma werkt als een digitale kluis, waarin niet alleen de persoonlijke gegevens bewaard kunnen worden, maar ook elektronische verklik-codes waarmee de eigen PC te identificeren valt en uitstapjes op het Web te traceren zijn.

Novell verwacht veel van het nieuwe programma, omdat de schending van privacy een heet hangijzer is voor Internet-gebruikers.
Novell gaat zich verder mengen in de strijd om het bedienen van partijen in de elektronische handel. Novell wil dit doen door een commerciële website in te richten, Shop.Novell geheten. Dit voornemen heeft kwaad bloed gezet bij de tussenhandel. Novell is overigens niet de enige: Microsoft lanceerde vorige maand haar online-winkel, Shop.Microsoft.com genaamd.
Bovendien sluit Novell een ontwikkelpact met IBM. Deze samenwerkingsovereenkomst heeft tot doel de concurrentiekracht tegenover Microsoft te versterken. Het pact voorziet in een onderlinge aandelenuitwisseling. Novell wil de banden met IBM aanhalen om diens applicatie-ontwikkelsoftware te verkrijgen. Novell heeft deze software nodig voor het uitbouwen van zijn directory-technologie. Marktkenners verwachten dat Novell zijn vlaggenschip, het Netware-besturingssysteem, gaat bundelen met IBM's Websphere applicatie-server Monday. Verder bestaan er plannen om Novells Directory Services (NDS) te linken met Websphere.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable