Windows 98 krijgt toch nog nazaten

Windows 98 zal toch niet het laatste besturingssysteem zijn op basis van de 9x-kernel. Leverancier Microsoft bevestigt de berichten hierover. De softwareproducent verkondigt al twee jaar dat het op termijn alleen varianten van Windows NT zal leveren.

Het blijkt nu dat Microsoft nog één, en wellicht meer, 'kleine' opwaarderingen voor Windows 9x in gedachten heeft. Die lichte herziening moet uitkomen voor de volgende 'grote' opwaardering voor Windows 98, die de naam NT Consumer draagt, aldus woordvoerder Bill Zolna van Microsoft. "Onze volgende grote consumentenversie ligt twee tot drie jaar in de toekomst", zegt Zolna. "Het verkeert nu nog in de tekentafel-fase."
Zolna ontkent dat dit uitstel van de overstap naar alleen NT een wijziging in de bedrijfsstrategie betekent. "Microsoft heeft altijd gezegd dat het verbeteringen en nieuwe mogelijkheden zal leveren aan zijn klanten. We hebben nooit details onthuld over wat dit betekent op langere termijn, voorbij de Service Packs en OSR's (OEM Service Release)."
De moeilijkheidsgraad van de overstap naar de NT-kernel is volgens Zolna een belangrijke reden om de 9x-kernel nog voort te zetten. "Bovendien willen computerleveranciers consumenten niet pas over twee tot drie jaar iets nieuws bieden." Bètatesters en software-ontwikkelaars menen echter dat Microsoft moeite heeft een aantal mogelijkheden van Windows 9x, zoalsplug & play en ondersteuning voor Pcmcia-kaarten, over te zetten naar NT. Bovendien zouden de hardware-eisen van het aanstaande Windows 2000 nog te fors zijn voor de consumentenmarkt.
De nu geplande opvolger van Windows 98 krijgt volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf de naam Windows 2000 Personal Edition. Dit product zou eind dit jaar op de markt moeten verschijnen, kort na de lancering van de eerste Service Release voor 98.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.