Nieuw Solaris voor providers

Sun Microsystems brengt een nieuwe versie van zijn Unix-variant Solaris uit, Solaris ISP Server 2.0, speciaal bedoeld voor Internet-aanbieders (isp's). Deze versie van het besturingssysteem draait zowel op machines met Suns eigen Sparc-processoren als op chips van Intel.

Sun richt zich hiermee op middelgrote en grote leveranciers van Internet-, telecommunicatie- en kabel-diensten. Het vernieuwde Solaris draagt geïntegreerd in zich een aantal los verkrijgbare technologieën, zoals Suns Internet Ftp Server, News Server en Webserver. Laatstgenoemde software bevat ook steun voor Java-applicaties die op de server draaien.
Daarnaast bundelt de leverancier deze aangepaste versie van zijn besturingssysteem met zijn Bandwidth Manager 1.5. Internet-providers kunnen met die software garanties voor bandbreedte bieden aan hun klanten. Sun stelt dat het met Solaris ISP Server 2.0 mogelijk is tienduizend virtuele websites, vijfduizend ftp-verbindingen en meer dan tweeduizend nieuwsgroep-connecties te huisvesten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.