Torvalds wil Linux in handcomputers

Linux-schepper Linus Torvalds drukt ontwikkelaars van het 'open source' besturingssysteem op het hart zich te concentreren op kleinere computers. In zijn toespraak op de Linuxworld-conferentie in San Jose gaf hij aan Linux niet alleen op het niveau van grote computers te zien.

Ironisch genoeg lijkt dit een afspiegeling van de strategie die Microsoft volgt met zijn Windows. De softwareleverancier wil dat platform ook een nagenoeg-universeel bereik geven; van zware servers en datacentra tot handcomputers en mobiele telefoons. Het voornaamste verschil schuilt in het feit dat de openheid van Linux het mogelijk maakt het besturingssysteem extreem aan te passen voor specifieke taken en apparaten.
Torvalds wakkerde het enthousiasme aan van de duizenden aanwezige ontwikkelaars en gebruikers op 's werelds eerste Linuxworld-conferentie. "We spelen nu mee met de grote jongens en die beginnen nerveus te worden."
Volgens onderzoeksbureau IDC maakte Linux vorig jaar 17 procent uit van de softwareleveringen aan het bedrijfsleven. In 1997 lag dat aandeel nog op 7 procent, aldus IDC. "Maar pas op dat je niet opgaat in de hype. We willen de wereld veroveren, maar dat hoeft niet morgen. Volgende week is ook goed", waarschuwde Torvalds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.