'Licentie Windows 2000 schendt privacy'

Privacy-groep Junkbusters waarschuwt voor het licentieschema dat Microsoft wil toepassen voor zijn aanstaande Windows 2000. Gebruikers van dat besturingssysteem zullen waarschijnlijk verplicht worden een soort abonnement te nemen en dienen zich daarvoor te registreren bij de leverancier.

Het licentieprogramma voor Windows 2000 doet sterk denken aan de tijd en aanschafvormen van mainframeprogrammatuur. President Jason Catlett van Junkbusters is daar tegen en tekent bezwaar aan tegen een dergelijke aanpak aangezien dit een inbreuk is op de privacy van gebruikers. Hij vreest vooral voor de mogelijkheden die dit biedt aan commerciële instanties, waaronder Microsoft zelf.
Junkbusters is ook een van de organisaties die hevig protesteert tegen het digitale identificatiesignaal in Intels nieuwste Pentium III-processoren. Dat elektronische serienummer is volgens de leverancier een verbeterde beveiliging voor elektronische handel, maar privacy-groepen werpen tegen dat hiermee de privacy van consumenten te grabbel wordt gegooid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.