Solaris en AIX krijgen IBM-software

IBM lanceert in het tweede kwartaal van dit jaar een aantal softwaresuites voor de eigen Unix-variant AIX en Sun Microsystems' Solaris. Hiermee neemt de computerfabrikant het, naast Microsofts Back Office, nu ook op tegen Microsofts Windows NT.

Vorig jaar lanceerde IBM al eigen programmatuur voor NT die Microsofts bedrijfssoftware Back Office moet beconcurreren. Nu gaat de computerreus een stap verder door die applicaties ook voor AIX en Solaris uit te brengen. Deze suites komen uit in drie versies: 'basis', 'business' en 'enterprise'.
De eerstgenoemde is bestemd voor afdelingen en middelgrote bedrijven. Deze versie bevat de Websphere Application Server, de DB2 Universal Database, Lotus Domino, de Adstar Distributed Storage Manager, Suns Sunlink SNA/PTP communicatieserver en systeembeheersoftware van Enlighten. De tweede, bedoeld voor grotere bedrijven, heeft ook de MQ-series middleware van IBM. De enterprise-uitvoering is voor zeer grote ondernemingen en heeft daar bovenop nog de TX-series transactiemonitoren voor Encina en Cics.
Alledrie de versies zijn voorzien van een Java-installatieprogramma dat gebruikers moet helpen bij het opzetten van hun bedrijfssoftware in complexe omgevingen. Dit onderdeel van de suites komt ook naar voren bij het opwaarderen van de verschillende delen van de programmatuur. Sun heeft deze suites van IBM al gecertificeerd voor zijn systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.