SAP gaat mee in Linux-hype

Sap wil met zijn R/3-programmatuur ook het populaire 'open source' besturingssysteem Linux ondersteunen. Dit onthulde de softwareleverancier gisteren op de Linuxworld-conferentie in San Jose.

De Duitse fabrikant van software voor bedrijfsautomatisering ofwel erp wil in het derde kwartaal van dit jaar de Linux-versie van R/3 uitbrengen. Meer details, de lijst partners en een eerste bèta onthult het bedrijf op de Cebit-beurs, die 16 maart start in Hannover.
Sap zegt al veel toezeggingen voor steun te hebben ontvangen van zijn voornaamste hardware- en softwareleveranciers. Die IT-bedrijven zullen ook computers, hulpmiddelen en databanken leveren voor Linux. Bovendien zullen zij samen met Sap onderhoud en ondersteuning bieden aan klanten.
Analisten zijn vooralsnog verdeeld over de mogelijke impact van Linux op commerciële besturingssystemen, zoals Windows, Netware en de andere Unix-varianten. Het is echter wel duidelijk dat het freeware platform momentum wint. "Het feit dat Sap serieus naar Linux kijkt en er zelfs applicaties voor ontwikkelt, betekent dat het bedrijf niet teveel afhankelijk wil zijn van Microsoft", concludeert analist Stev Bonadio van onderzoeksbureau de Hurwitz Group. Sap ontkent dit en zegt simpelweg te reageren op de toenemende vraag vanuit de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.