VA Linux bereidt zijn beursgang voor

VA Linux heeft officiële documenten ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteiten om zich op de aandelenmarkt te begeven. Het bedrijf opteert voor een beurswaarde van zeventig miljoen dollar.

Ondertussen heeft chipfabrikant Intel weer eens in de buidel getast voor Linux-ontwikkeling; het neemt een vooralsnog onbekend belang in distributeur Turbolinux. Dat bedrijf was voorheen bekend onder de naam Pacific Hitech en bedient de Aziatische markt.
Intel is indirect verantwoordelijk voor de beursgang van het Amerikaanse VA Linux. De processorreus investeerde een jaar geleden een onbekend, maar volgens woordvoerders klein, bedrag in Linux-distributeur Red Hat.
Die financiële bijdrage was slechts de eerste stap in Intels aandacht voor Linux. Sindsdien heeft de chipproducent meer geld gestoken in diverse Linux-gerelateerde bedrijven - en de IT-markt volgt waar Intel gaat.
VA is financieel gezien weliswaar geen lichtend zakelijk voorbeeld, maar technisch gezien is er behoorlijk wat potentie aanwezig. VA is bijvoorbeeld betrokken bij het - mede door Intel gefinancierde - Trillian-project, dat een 64-bit uitvoering van Linux ontwikkelt voor de aanstaande 64-bit Merced-processor van Intel. Trillian geniet ook steun van IT-grootheden als IBM en Hewlett-Packard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.