Groei IT in Nederland neemt af

De IT-sector groeit dit jaar met 6 tot 8 procent. Dat is minder dan in 1999. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek, Fenit Marktmonitor, van branche-organisatie Fenit en onderzoeksbureau Heliview dat eind februari verschijnt.

De Fenit-leden gaan zelf uit van een groei van 7 tot 12 procent. Henk Broeders, voorzitter van de branche-organisatie, maakte deze cijfers gisteren bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
De branche heeft in 1998 21 miljard gulden omgezet. Dit is een groei van 10 procent. Ook de omzetten in de hardware zijn na een daling in 1997 weer enigszins gestegen met 2 procent. "Maar opnieuw zijn het de sectoren Software met een groei van 20 procent en Services met een groei van ruim 15 procent die ook in het afgelopen jaar voor fraaie resultaten hebben gezorgd." Fenit groeit zelf ook en verwelkomde in november het tweehonderdste lid.
De nieuwjaarsreceptie was een initiatief van de Fenit en de Vereniging ICT samen. Deze beide organisaties leefden deze zomer in onmin toen de beoogde fusie niet doorging. "Voor geen van de aangesloten ondernemingen, noch voor beide organisaties is dat goed geweest. Maar men kan de geschiedenis niet forceren", blikte Broeders terug.
De gesprekken tussen de twee organisaties zijn het afgelopen najaar weer gestart. Er zijn afspraken gemaakt over een vorm van samenwerking, waarbij iedere organisatie vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid blijft werken. "Voor een aantal onderwerpen die voor de wederzijdse leden van belang zijn, zullen aparte service-lidmaatschappen in het leven worden geroepen. Te denken valt daarbij aan zaken als sociale belangenbehartiging, milieu, millenniumvraagstukken en Biza-modelcontracten", aldus Broeders.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable