Kabinetsleden aardig op de hoogte van IT

"Vandaag is een speciale dag, want Bill Gates is in ons midden." Met deze enthousiaste uitroep introduceerde John Mangelaars, sinds 1 januari van dit jaar general manager van Microsoft Benelux, zijn grote baas tijdens de Microsoft@Work conferentie.

Gates sprak onder meer met Wim Kok, Getronics-topman Risseeuw en automatiseringsdeskundigen van de KLM.
De Microsoft-topman was zijn werkdag begonnen met een ontbijt-bijeenkomst waar de top van het Nederlandse bedrijfsleven een vorkje mocht mee prikken. De managers kregen zo de kans vragen te stellen. Zij vroegen Gates onder meer of de opkomst van e-mail niet leidt tot extra bureaucratie. Gevreesd wordt voor een kantoorcultuur waarbij veel overbodige e-mail wordt verzonden.
Gates antwoordde ontkennend. Hij nam zichzelf daarbij als voorbeeld. Hoewel zijn e-mailadres bekend is bij elke Microsoft-werknemer, vallen weinigen hem lastig met relevante email-boodschappen. Blijkbaar weten de meeste medewerkers wel dat ze hun baas niet met trivialiteiten moeten lastig vallen.
Gates haalde in zijn keynote-toespraak de Hollandsche Beton Groep (HBG) en 't Hooge Huys verzekeringen aan als bedrijven die een aardig extranet hebben opgezet. HBG heeft formulieren, kwaliteitsprogramma's en standaarden online beschikbaar voor afnemers, toeleveranciers en onderaannemers. Dit alles is gebouwd op een PC-platform. Ook noemde hij TOP (Tussenpersonen Ondersteuning Professioneel), een extranet waarmee verzekeraar 't Hooge Huys contact houdt met haar assurantie-tussenpersonen.
Bill Gates ontmoette tijdens zijn bezoek onder meer Getronics-topman Risseeuw en automatiseringsdeskundigen van de KLM. Deze laatsten vroegen hem naar de vooruitgang die wordt gemaakt bij de clustering van PC's. Volgens Gates ligt de 'uptime' hierbij boven de 99,9 procent. Dat is net zo goed als bij mainframes.
Tussen de bedrijven door vond Gates ook nog tijd voor een bezoek aan premier Kok en kabinetsleden Jorritsma, Hermans en staatssecretaris Van Boxtel. Ze bleken aardig op de hoogte van de IT-ontwikkelingen. "Zeker vergeleken met andere regeringen," aldus Gates die meerdere politieke leiders heeft ontmoet. Het gesprek met Kok en de zijnen duurde een uur. Het langst werd stil gestaan bij IT in het onderwijs. Ook het millennium-probleem en Internet kwamen aan de orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable