SCO overtreft verwachtingen

De financiële resultaten van Unix-leverancier SCO (Santa Cruz Operation) voor het eerste fiscale kwartaal van dit jaar overtreffen de verwachtingen van analisten. Het bedrijf behaalde met 52,7 miljoen dollar 11 procent meer omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst steeg ook, van 424 duizend naar 3,1 miljoen dollar.

Dat komt neer op een netto inkomen van negen dollarcent per aandeel, tegenover één dollarcent vorig jaar. Financiële analisten hadden voor het eerste fiscale kwartaal, dat SCO op 31 december 1998 afsloot, een winst van vijf dollarcent per aandeel verwacht.
Deze gunstige resultaten dankt het bedrijf vooral aan de vorig jaar doorgevoerde reorganisatie. Daarbij centraliseerde SCO zijn verkoop- en marketingafdelingen, die zich beide meer toelegden op bepaalde horizontale en verticale marktsegmenten. Ook de directie van de Unix-leverancier ontkwam niet aan de reorganisatie. Tot slot schreef SCO voorraden in zijn distributiekanaal af en introduceerde het een nieuw elektronisch licentiesysteem. Dit alles leidde tot een afschrijving van zestig miljoen dollar in het derde kwartaal van het afgelopen fiscale jaar.
President Doug Michels is nu in ieder geval tevreden. "Dit waren zeer positieve resultaten en in wezen een bevestiging van de stappen die we zes tot negen maanden geleden hebben ondernomen om ons bedrijf te veranderen. Onze initiatieven werpen vrucht af, hoewel we nog steeds bezig zijn met het fijner afstellen van dingen. We zitten echter op de juiste weg voor toekomstige groei", aldus Michels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.