Startende IT'ers naar de wintersport

Detacheerder Genius Support probeert automatiseerders aan te trekken door ze een wintersportvakantie aan te bieden. De starters mogen kort na de start van hun werkzaamheden even bijkomen in de sneeuw.

Volgens directeur J. Erkamp kunnen de nieuwkomers op deze manier beter wennen aan de overgang van de universiteit naar het bedrijfsleven.
Het bedrijf begrijpt dat dit soort lokkertjes gevoelig liggen binnen de branche en op kritiek stuiten. Daarom spreekt Genius niet over een lokkertje, maar over een extra secundaire arbeidsvoorwaarde. Toch kunnen de huidige werknemers geen gebruik maken van het aanbod.
"Het is jammer dat de branche negatief oordeelt over lokkertjes", zegt woordvoerster Kim Klaver. "Wij zijn op zoek naar een manier om op te vallen op de arbeidsmarkt. Binnenkort betreedt een nieuwe lichting afgestudeerden de arbeidsmarkt. Dan start de jacht van de bedrijven op deze mensen. Dus profileren wij ons met iets extra's." Overigens wijst onderzoek van onder meer het Centraal Planbureau uit dat scholing de beste remedie is tegen de personeelstekorten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.