IT'er kiest vooral baan met afwisseling

Hoog opgeleide automatiseerders vinden veel afwisseling het belangrijkste criterium om voor een nieuwe baan te kiezen. Ook een hoger salaris en nieuwe uitdagingen oefenen aantrekkingskracht uit op de IT'ers. Dit blijkt uit het Onderzoek Arbeidsmarkt 1999 van VNU Business Publications (BOA).

Het onderzoeksrapport meldt dat 40 procent van de IT'ers met een hbo- of universitaire opleiding een hoger salaris aangeeft als reden om van baan te veranderen. Daarmee staat de zak geld op de vierde plaats van de zogenaamdepull-factoren, de redenen om een nieuwe functie aan te nemen.
Een inhoudelijk interessante functie met veel afwisseling staat echter bovenaan de lijst van de hoog opgeleide automatiseerders. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk een nieuwe uitdaging en de mogelijkheid een vaste baan te krijgen.
Opvallend is dat automatiseerders ten opzichte van de andere beroepsgroepen meer waarde hechten aan vrije tijd. Ruim 16 procent noemt deze factor, terwijl van de alle ondervraagden, dus ook werknemers buiten de IT, slechts 9 procent vanwege veel vrije tijd voor een andere baan zegt te kiezen. Ook de gelegenheid opleidingen te volgen scoort hoog in de IT-branche. Ongeveer 23 procent geeft aan vanwege cursusmogelijkheden voor een andere baan te kiezen.
De bijdrage van de werkgever aan de ziektekostenverzekering is onder de automatiseerders de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde. Automatiseerders hechten verder grote waarde aan de financiële toeslagen, zoals dertiende maand, winstdeling, vergoeding voor onregelmatige werktijden, bonus- en tantièmeregelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.